De “chirurgische” afwerking van onze kussens | KUSzzz

Afwerking

De “chirurgische” afwerking van onze kussens

De afwerking van onze kussens vindt plaats op ons hoofdkantoor, tevens winkel en showroom, in Eygelshoven. Zo controleren wij alle kussens grondig op loszittende naden en ritsen voordat ze onze werkplaats verlaten. Het moet perfect zijn. De beste materialen, superieur maatwerk en met de hand gemaakt in Nederland. Dat is een complex en tijdrovend proces, maar zorgt desondanks voor veel voldoening bij onze klanten.

prachtige afwerking van witte ligbedkussens in een luxe huis

Piping zorgt voor extra luxe

Bij sommige stoffen is het mogelijk om een smalle strook, genaamd een bies of bieskoord te maken. Dit noemen we piping. Piping wordt gebruikt als een binnenkoord en vormt samen met een strook stof een afwerkingskoord. De afwerking met piping zorgt voor een luxe uitstraling en is verkrijgbaar in veel kleuren. Wij kunnen bieskoorden maken op sierkussens, loungekussens en ligbedkussens.

rode piping

KUSzzz labels: een bevestiging van kwaliteit

De naam KUSzzz is geregistreerd in het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendommen. Hiermee wordt onze merknaam beschermd tegen inbreukplegers en onrechtmatig gebruik. Met een officieel geregistreerd merk mag het ®-teken (Registered) worden gevoerd.

Nautolex Underlining

Bij de afwerking van kussens met waterdichte kunststoffen gebruiken we gedeeltelijk aan de onderzijde of achterzijde van het kussen een luchtdoorlatende stof. Dit materiaal, ook wel Nautolex Underlining genoemd, is speciaal ontwikkeld voor het bekleden van de onderzijde van bootkussens. De stof is gemaakt van geweven polyester met een vinyl coating en daardoor zéér sterk.

Waarom gebruiken wij luchtdoorlatende stof?

Luchtdoorlatende stof zorgt ervoor dat een kussen kan ademen. Zonder deze stof kan de lucht niet uit het kussen. Je zit dan als het ware op een ballon. Het materiaal is tevens antislip wat ervoor zorgt dat kussens beter blijven liggen op rieten loungesets en andere gladde ondergronden. Nautolex is verkrijgbaar in vier kleuren.

underlining wit
underlining grijs
underlining almond
underlining zwart

Meer informatie over de afwerking van onze kussens?

Kies jouw manier van contact

Stel een vraag

Wij zullen je vraag binnen 24 uur beantwoorden.

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter dan bellen wij je zsm terug.