De “chirurgische” afwerking van onze kussens

Voordat onze kussens de werkplaats verlaten worden ze grondig gecontroleerd op loszittende naden en ritsen. Deze manier van afwerken maakt de kussens betrouwbaar en duurzaam. Elke KUSzzz wordt geproduceerd in Nederland. Je haalt er iets bijzonders mee in huis.

Technieken

Er zijn verschillende technieken die we gebruiken bij de afwerking van onze kussens. Dat is afhankelijk van het soort kussen en de gekozen buitenstof. Zo geeft een bieskoord (piping) aan een kussen meer luxe, worden er bij het capitonneren plooien in de bekleding gemaakt en is luchtdoorlatende stof bedoeld om een kussen, gemaakt van waterdicht kunststof, te laten ademen. Lees hieronder alle voordelen en eigenschappen.

Piping zorgt voor extra luxe

Bij sommige stoffen is het mogelijk om een smalle strook, genaamd een bies of bieskoord te maken. Dit noemen we piping. Piping wordt gebruikt als een binnenkoord en vormt samen met een strook stof een afwerkingskoord. De afwerking met piping zorgt voor een luxe uitstraling en is verkrijgbaar in veel kleuren. Wij kunnen bieskoorden maken op sierkussens, loungekussens en ligbedkussens

Wat is capitonneren en bomberen?

Bij capitonneren worden plooien in de bekleding gemaakt in de vorm van ruiten (capitons). Een capiton is in feite een “kussentje” omgeven door plooien, met op iedere hoek een (dieper gelegen) knoop.

Bomberen is een veel eenvoudigere techniek dan capitonneren. Op een vlakke ondergrond worden op de bekleding knopen vastgezet in de vorm van een ruit of een rechthoek. Om die vorm te accentueren kàn de bekleding worden voorzien van stiknaden. Bij deze techniek ontbreken dus de plooien.

Nautolex Underlining

Bij de afwerking van kussens met waterdichte kunststoffen gebruiken we gedeeltelijk aan de onderzijde of achterzijde van het kussen een luchtdoorlatende stof. Dit materiaal, ook wel Nautolex Underlining genoemd, is speciaal ontwikkeld voor het bekleden van de onderzijde van bootkussens. De stof is gemaakt van geweven polyester met een vinyl coating en daardoor zéér sterk.

Luchtdoorlatende stof zorgt ervoor dat een kussen kan ademen. Zonder deze stof kan de lucht niet uit het kussen. Je zit dan als het ware op een ballon. Het materiaal is tevens antislip wat ervoor zorgt dat kussens beter blijven liggen op rieten loungesets en andere gladde ondergronden. Nautolex is verkrijgbaar in vier kleuren.

KUSzzz labels: een bevestiging van kwaliteit

De naam KUSzzz is geregistreerd in het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendommen. Hiermee wordt onze merknaam beschermd tegen inbreukplegers en onrechtmatig gebruik. Met een officieel geregistreerd merk mag het ®-teken (Registered) worden gevoerd.

Contact

Bezoek de werkplaats

Bekijk hoe wij onze kussens afwerken

Met eigen ogen zien hoe wij kussens afwerken? Bezoek onze werkplaats in Eygelshoven.

Meer informatie over afwerking?

Vul het formulier in of neem direct contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09:00 – 17:30 uur.

nl_NLNederlands