De “chirurgische” afwerking van onze kussens

Voordat onze kussens de werkplaats verlaten worden ze grondig gecontroleerd op loszittende naden en ritsen. Deze manier van afwerken maakt onze kussens betrouwbaar en duurzaam.

De technieken

Er zijn verschillende technieken die we gebruiken bij de afwerking van onze kussens. Dat is afhankelijk van het soort kussen en de gekozen stof. Zo geeft een bieskoord (piping) aan een kussen meer luxe, worden er bij het capitonneren plooien in de bekleding gemaakt en is luchtdoorlatende stof bedoeld om een kussen, gemaakt van waterdicht kunststof, te laten ademen. Lees hieronder alle voordelen en eigenschappen.

Piping zorgt voor extra luxe

Bij sommige stoffen is het mogelijk om een smalle strook, genaamd een bies of bieskoord te maken. Dit noemen we piping. Piping wordt gebruikt als een binnenkoord en vormt samen met een strook stof een afwerkingskoord. De afwerking met piping zorgt voor een luxe uitstraling en is verkrijgbaar in veel kleuren. Wij kunnen bieskoorden maken op sierkussens, loungekussens en ligbedkussens

Nautolex Underlining

Nautolex Underlining is speciaal ontwikkeld voor het bekleden van de onderzijde van bootkussens. De stof is gemaakt van geweven polyester met een vinyl coating en daardoor bijzonder sterk.

Wat is capitonneren en bomberen?

Bij capitonneren worden plooien in de bekleding gemaakt in de vorm van ruiten (capitons). Een capiton is in feite een “kussentje” omgeven door plooien, met op iedere hoek een (dieper gelegen) knoop.

Bomberen is een veel eenvoudigere techniek dan capitonneren. Op een vlakke ondergrond worden op de bekleding knopen vastgezet in de vorm van een ruit of een rechthoek. Om die vorm te accentueren kàn de bekleding worden voorzien van stiknaden. Bij deze techniek ontbreken dus de plooien.

KUSzzz is een beschermde merknaam

Al onze producten worden voorzien van een officieel KUSzzz-label. De naam KUSzzz is geregistreerd in het BOIP (Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendommen). Hiermee wordt onze merknaam beschermd tegen inbreukplegers en onrechtmatig gebruik. Met een officieel geregistreerd merk mag het ®-teken (Registered) worden gevoerd.

#KUSzzz

Meer informatie over afwerking?

Vul het formulier in of bezoek onze werkplaats in Eygelshoven.

Werkplaats

KUSzzz
Nievelsteenstraat 1a
6471 CB Eygelshoven, NL

Telefoon

+31 (0)85 30 37 665

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:30
Dinsdag 09:00 – 17:30
Woensdag 09:00 – 17:30
Donderdag 09:00 – 17:30
Vrijdag 09:00 – 17:30
Zaterdag alleen op afspraak
Zondag alleen op afspraak

Formulier