Afwerking van onze kussens

Al onze kussens worden met de hand in elkaar gezet, uitgebreid gecontroleerd op loszittende naden en zorgvuldig afgewerkt. Dit is een tijdrovend proces, maar zorgt ervoor dat je er langer plezier van hebt.

Heb je een vraag over de afwerking van onze kussens? Neem dan contact met ons op.

Piping zorgt voor extra luxe

Bij sommige stoffen is het mogelijk om een smalle strook, genaamd een bies of bieskoord, te maken. Dit noemen we piping. Piping wordt gebruikt als een binnenkoord en vormt samen met een strook stof een afwerkingskoord op bijvoorbeeld een zit- of rugkussen.

   Luxe uitstraling

   Verkrijgbaar in elke kleur

KUSzzz labels een bevestiging van kwaliteit

Met een officieel geregistreerd merk mag het ®-teken (Registered) worden gevoerd. Dit is terug te vinden op al onze kussenlabels. Onze grotere loungekussens, ligbedkussens en zitzakken worden standaard voorzien van een groot rubber KUSzzz label. Voor terraskussens en sierkussens worden kleinere polyester labels gebruikt zoals op de foto.

De naam KUSzzz is geregistreerd in het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendommen. Hiermee wordt onze merknaam bewaakt en beschermd tegen inbreukplegers en onrechtmatig gebruik.

Luchtdoorlatende stof is tevens antislip

Bij waterdichte stoffen gebruiken we gedeeltelijk aan de onderzijde of achterzijde van het kussen een luchtdoorlatende stof. Dit materiaal, ook wel Nautolex Underlining genoemd, is speciaal ontwikkeld voor het bekleden van de onderzijde van bootkussens. Het materiaal is buitengewoon sterk en zorgt ervoor dat het kussen kan ademen.

Zonder dit materiaal kan de lucht er niet uit en zit je op een ballon. De stof is tevens antislip en zorgt ervoor dat het kussen beter blijft liggen op loungesets en andere gladde ondergronden.