Onderhoud en Schoonmaken van buitenstoffen

KUSzzz stelt hoge kwaliteitseisen aan haar producten. Om zo lang mogelijk te genieten van uw kussens is het belangrijk dat ze regelmatig worden onderhouden. Buitenstoffen laten zich gemakkelijk reinigen. Op deze pagina leggen we zorgvuldig uit hoe onze stoffen het beste gereingd kunnen worden. Indien je kussens gedurende de zomermaanden buiten blijven liggen is het wenselijk dat ze regelmatig (bij voorkeur wekelijks) worden afgenomen met een vochtige zachte doek om schimmelvorming te voorkomen. Zo heb je er langer plezier van.

Met regelmatig onderhoud blijven buitenstoffen langer mooi. Tevens verhoogt het de levensduur aanzienlijk. Twijfelt je of een schoonmaakmiddel wel of niet mag gebruiken of heb je een vraag over hoe je je kussens het beste kunt schoonmaken? Neem dan contact met ons op.

goed onderhouden

niet onderhouden

Hoe maak je een buitenstof schoon?

Wanneer er een vlek op stof ontstaat is het belangrijk om direct te handelen. Dep met een droge schone zachte doek de substantie op. Bij ernstige vervuiling mag er eventueel een vlek-oplosser of verdund wasmiddel met voldoende lauwwarm water opgebracht worden. Laat dit gedurende 20 min intrekken en was de hoes daarna in de wasmachine op max. 40 graden Celsius.

Hoezen mogen in de wasmachine

Centrifugeren op max. 800 toeren

Hoezen mogen niet in de droger

Laat buitenstoffen altijd opdrogen in de buitenlucht

grijze loungekussens voor horecabank

Onderhoud van kunststof en kunstleer

Kunststoffen zijn makkelijk schoon te maken door middel van een natte doek met voldoende water en zeep. Voor sterke vervuiling raden wij High Performance Vinyl Upholstery Cleaner aan. Deze Cleaner is eenvoudig, snel en efficiënt in gebruik. Spray de Cleaner aan op het vervuilde oppervlak. Gebruik hiervoor een schone witte doek, spons of de meegeleverde borstel. Laat de Cleaner een aantal seconden inwerken voor een beter resultaat. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen met schuurmiddel op kunstleer.

Kunststof hoeft niet in de wasmachine

Schoonmaken met een vochtige doek

grijze loungebank kussens

Onderhoud van waterdoorlatend gaasdoek

Los vuil direct afborstelen voordat het intrekt. Sunbrella Sling hoezen mogen worden schoongemaakt met water en chloor. Giet het chloor niet rechtstreeks op de stof, maar vermeng het in een 1:10 verhouding. Batyline kan schoon worden gehouden met een niet-schuimende zeepvloeistof of puur water.

Hoge mechanische sterkte

UV-resistent

Bestand tegen chemicaliën

Vormvast