Onderhoud en Schoonmaken van Buitenstoffen | KUSzzz

Onderhoud en schoonmaken

Hoe maak je buitenstoffen het beste schoon?

KUSzzz stelt hoge kwaliteitseisen aan haar producten. Om zo lang mogelijk te genieten van je kussens is het belangrijk dat ze regelmatig worden onderhouden. Buitenstoffen laten zich gemakkelijk reinigen. Wij raden aan om je kussens van stof gedurende de zomermaanden regelmatig, bij voorkeur wekelijks schoon te maken met een vochtige zachte doek. Dit voorkomt schimmelvorming. Klik hier om de specifieke onderhoudsvoorschriften voor kunststoffen en gaasdoeken te downloaden.

goed onderhouden waterafstotende stof

goed onderhouden

slecht onderhouden waterafstotende stof

niet onderhouden

Download onze documenten

Met regelmatig onderhoud blijven buitenstoffen langer mooi. Tevens verhoogt het de levensduur. Twijfel je of je een schoonmaakmiddel wel of niet mag gebruiken of heb je een vraag over hoe je je kussens het beste kunt schoonmaken? Download dan onze onderhoudsdocumenten.

Schoonmaken van buitenstoffen

Wanneer er een vlek op stof ontstaat is het belangrijk om direct te handelen. Dep met een droge schone zachte doek de substantie eraf. Bij ernstige vervuiling mag de stof op 40 graden Celsius worden gewassen in de wasmachine. Gebruik een vlek-oplosser of verdund wasmiddel. Laat het middel eerst 20 min intrekken. Centrifugeren mag op max. 800 toeren. Kussenhoezen mogen nooit in de droger.

grijze loungekussens op maat gemaakt kopie

Onderhoud van kunststof en kunstleer

Kunststoffen zijn bijzonder makkelijk schoon te maken. Vlekken veeg je er gemakkelijk af met een vochtige doek. Voor sterke vervuiling raden wij een cleaner aan. Cleaners voor kunststoffen zijn eenvoudig, snel en efficiënt in gebruik. Kunststoffen mogen niet in de wasmachine. Ook is het gebruik van schoonmaakmiddelen met schuurmiddel niet gewenst. Gebruik nooit een schuurspons op kunststoffen.

waterdichte loungekussens

Onderhoud van waterdoorlatende stof

Waterdoorlatende gaasdoeken behoeven nauwelijks onderhoud. Bij vlekken of vuil is het belangrijk om deze direct eraf te borstelen. Doe dit voordat het vuil in de stof trekt.

Sunbrella Sling mag worden schoongemaakt met water en chloor. Giet het chloor niet rechtstreeks op de stof, maar vermeng het in een 1:10 verhouding. Batyline kan worden schoongemaakt met een niet-schuimende zeepvloeistof en puur water.

Wil je meer informatie over waterdoorlatende stoffen en de eigenschappen ervan? Bezoek dan onze stoffenpagina.

Meer informatie over onderhoud en schoonmaken?

Kies jouw manier van contact

Stel een vraag

Wij zullen je vraag binnen 24 uur beantwoorden.

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter dan bellen wij je zsm terug.

Chat met ons