Onderhoud en Schoonmaken van Buitenstoffen | KUSzzz

Onderhoud

Onderhoud van buitenstoffen

KUSzzz stelt hoge kwaliteitseisen aan haar producten. Om zo lang mogelijk te genieten van je kussens is het belangrijk dat ze regelmatig worden onderhouden. Buitenstoffen laten zich gemakkelijk reinigen. Wij raden aan om kussens van waterafstotende stoffen gedurende de zomermaanden regelmatig, bij voorkeur wekelijks schoon te maken met een vochtige zachte doek. Dit voorkomt schimmelvorming. Voor kunststoffen en gaasdoeken geldt specifiek onderhoud. Lees ze verderop deze pagina.

goed onderhouden buitenstof

goed onderhouden

slecht onderhouden buitenstof

niet onderhouden

Hoe maak je een buitenstof het beste schoon?

Wanneer er een vlek op stof ontstaat is het belangrijk om direct te handelen. Dep met een droge schone zachte doek de substantie eraf. Bij ernstige vervuiling mag de stof op 40 graden Celsius worden gewassen in de wasmachine. Gebruik een vlek-oplosser of verdund wasmiddel. Laat het middel eerst 20 min intrekken. Centrifugeren mag op max. 800 toeren. Kussenhoezen mogen nooit in de droger.

grijze loungekussens op maat gemaakt

Download onze documenten

Met regelmatig onderhoud blijven buitenstoffen langer mooi. Ook verhoogt het de levensduur aanzienlijk. Twijfel je of je een schoonmaakmiddel wel of niet mag gebruiken of heb je een vraag over hoe je je kussens het beste kunt schoonmaken? Download onze onderhoudsdocumenten.

Onderhoud van kunststoffen

Kunststoffen zijn makkelijk schoon te maken

Vlekken veeg je er gemakkelijk af met een vochtige doek. Voor sterke vervuiling raden wij een cleaner aan. Kunststoffen mogen niet in de wasmachine. Gebruik nooit een schuurspons op kunststoffen.

paarse sierkussens van kunststof

Onderhoud van gaasdoeken

Gaasdoeken behoeven nauwelijks onderhoud

Sunbrella Sling mag in een 1:10 verhouding met chloor worden schoongemaakt. Batyline kan worden schoongemaakt met een niet-schuimende zeepvloeistof en puur water.

taupe loungekussens op maat

Meer informatie over onderhoud en schoonmaken?

Kies jouw manier van contact

Stel een vraag

Wij zullen je vraag binnen 24 uur beantwoorden.

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter dan bellen wij je zsm terug.