Over ons

2011

In dit jaar begon hij samen met zijn vader het bedrijf KUSzzz. KUSzzz staat voor KUS, een afkorting van kussens en de toevoeging zzz, wat slaat op relaxen. Erik van der Horst houdt zich bezig met de verkoop. Judith Willigenburg-Driessen is als nicht en zakenpartner vooral te vinden op kantoor waar ze de backoffice verzorgt. Naast een alsmaar groeiende organisatie is KUSzzz vandaag de dag nog steeds een gezellig familiebedrijf.

erik van der horst
judith driessen

Terug van weggeweest

In 2011 betrokken bij de uitwerking van het bedrijfsplan van KUSzzz. Daarna een eigen weg ingeslagen met zijn bedrijf Stoffering Limburg. Mario is specialist in het stofferen van campers en caravans. Die expertise bracht hem na 11 jaar weer terug als mede-eigenaar bij KUSzzz. Na een tijd de productie voor KUSzzz te hebben gemaakt zijn beide partijen in 2022 overeengekomen om de krachten te bundelen waardoor KUSzzz weer kon verder groeien. De productie van maatkussens en stofferingen is, met Mario erbij, nu onder één dak gevestigd.

Hebben wij u ooit laten zitten?

Een slogan die perfect past bij ons bedrijf zegt Rob Willigenburg, Hoofd Marketing bij KUSzzz. “Wij zetten in op langdurige relaties met onze klanten waarbij we veel waarde hechten aan persoonlijk contact en klanttevredenheid. Het moet gewoon perfect zijn. De beste materialen, met de hand gemaakt en superieur afgewerkt in ons eigen atelier”. Dat is niet het goedkoopste productieproces, maar je hebt er uiteindelijk langer plezier van”, aldus Rob. Elke KUSzzz wordt geproduceerd in Nederland. Je haalt er iets bijzonders mee in huis. Dit enthousiasme heeft in 2017 geleid tot een redactioneel artikel in Dagblad De Limburger.

10 jaar ervaring

Veel mooie mijlpalen

2011 | Oprichting KUSzzz

Gerard van der Horst besluit met zijn zoon Erik na een brainstormsessie te starten met ondernemen. Ze bedenken samen de naam KUSzzz en gaan op zoek naar stof- en schuimleveranciers.

2012 | inschrijving KvK

Een jaar later, op 66-jarige leeftijd, draagt Gerard het stokje over aan Judith, de nicht van Erik. Ook stapt Rob, de partner van Judith, in. Hij gaat KUSzzz verder positioneren en legt de basis voor groei in Europa. Erik en Judith zijn op dit moment nog full-time werkzaam bij een ander bedrijf. Samen schrijven ze KUSzzz officieel in bij de Kamer van Koophandel.

2015 | Eerste bedrijfspand op C-mill

Na vier jaar ondernemen is er behoefte aan meer ruimte en wordt de noodzaak van een bedrijfspand alsmaar groter. KUSzzz gaat naar ©-mill, een veel geprezen bedrijventerrein in de Heerlense wijk Molenberg.

2019 | Verhuizing naar Eygelshoven

De groei zet door. Zo sterk dat KUSzzz inmiddels vier keer noodgedwongen is moeten verhuizen binnen ©-mill. Het wordt tijd voor de volgende stap. Er worden contracten getekend voor een groter bedrijfspand in Eygelshoven. Hier worden het hoofdkantoor, een showroom en de werkplaats gevestigd.

2020 | Een eigen atelier

Het is eindelijk zover. Een eigen atelier stond al een tijdje op het verlanglijstje van KUSzzz. Met ervaren modinettes die elk aspect van dit ambacht goed begrijpen.

2021 | Opening winkel & webshop

De coronacrisis houdt aan en gooit roet in het eten van onze plannen. Horeca ligt vrijwel stil en ook wij moeten onze strategie aanpassen. De focus wordt verlegd naar particulieren door de bouw van een webshop en een fysieke winkel in ons hoofdkantoor in Eygelshoven.

2022 | Fusie Stoffering Limburg

Met de fusie van Stoffering Limburg uit Heerlerheide kunnen we de explosieve vraag naar stofferen vervullen. We hebben we nu alle kennis in huis om stoelen, banken, campers en horecameubelen te stofferen en/of herstofferen.

Onze expertise

Silvia Kiss
Nicole Reimersdahl
Kjeld van Osch
Roger Linssen
Margo van den Boorn