Schuimen

Voor binnen- en buitenkussens

Welk soort schuim heb ik nodig voor mijn kussens?

Wil je je kussens het hele jaar door buiten laten liggen of haal je ze dagelijks naar binnen? Dat is de belangrijkste vraag om te bepalen welk soort schuim je nodig hebt voor buitenkussens. Als je je kussens het hele jaar door buiten wilt laten liggen adviseren wij Calipore. Liggen je kussens onder een overkapping, afdak of serre dan zijn koudschuim en polyetherschuim ook afdoende.

Bij binnenkussens zijn eigenschappen zoals comfort en dikte van belang. Benieuwd welk schuim het meest geschikt is voor jouw toepassing? Maak een afspraak, dan komen we vrijblijvend bij je langs.

Polyetherschuim

**

Koudschuim

****

Calipore

*****

De unieke kenmerken van ons schuim

Hebben wij u ooit laten zitten?

Duurzaam

Onderhoudsvriendelijk

Weerbestendig

Zéér sterk

Comfortabel

Ventilerend

lasergesneden

5 jaar garantie

Eigenschappen van polyetherschuim

Polyetherschuim is stugger, heeft een gelijkmatige open-cellige structuur en wordt aangeduid met SG (Soortelijk Gewicht). Het Soortelijk Gewicht geeft aan hoe zwaar het materiaal is per m3. Bij polyetherschuim met een lager Soortelijk Gewicht ontstaat sneller kuilvorming. Ook komt dit schuim iets minder terug in zijn oorspronkelijke vorm dan bijvoorbeeld koudschuim. De levensduur van polyetherschuim is +/- 10 jaar, afhankelijk van het gebruik. Daarna verliest het zijn veerkracht en kan het verpulveren.

Eigenschappen van koudschuim

Koudschuim wordt ook vaak HR schuim genoemd. HR staat voor High Resilience, wat een hoge mate van veerkracht betekent. Dit komt door de ongelijke celstructuur van het materiaal. De cellen reageren verschillend op elkaar, waardoor je meer comfort ervaart dan bij polyetherschuim. Koudschuim is goed vochtafvoerend/-regulerend, ventileert uitstekend en heeft een levensduur van 12 – 15 jaar, afhankelijk van het gebruik. Bij koudschuim komt kuilvorming nauwelijks voor. Het schuim wordt ervaren als stevig, gaat lang mee en is zéér comfortabel.

Eigenschappen van calipore schuim

Calipore is geschikt om altijd buiten te liggen. Het schuim is waterdoorlatend, droogt snel op (20 min) en heeft extreem goede ventilerende eigenschappen. Door de grote open cellen kan het vocht makkelijker worden afgevoerd dan conventioneel koudschuim en polyetherschuim. Het water stroomt voor 90% door de cellen, de overige 10% verlaat het schuim door de hoge vochtregulerende werking. Calipore is ideaal voor bootkussens en tuinkussens die niet overdekt staan. Maar ook bij strandpaviljoens en in vochtige ruimtes zoals sauna’s en zwembaden kom je Calipore vaak tegen.

nl_NLNederlands