Welke schuimen zijn het meest geschikt voor buitenkussens? | KUSzzz

Schuimen

Schuimvulling voor buitenkussens.
Wat zijn de verschillen?

KUSzzz heeft schuimen van uitstekende kwaliteit op voorraad. Al onze schuimen zijn door hun specifieke eigenschappen geschikt voor buitengebruik op terrasstoelen, houten meubelen, loungebanken, tuinstoelen en ligbedden. Kies uit koudschuim, polyetherschuim of calipore. Lees hieronder de verschillende eigenschappen per schuim.

polyether schuim

Polyetherschuim

Aangeduid met SG
Minder kuilvorming
Ronde gelijkmatige cellen
Minder ventilerend

koudschuim

Koudschuim

Aangeduid met HR
Géén kuilvorming
Hoog comfort
Beter ventilerend

calipore schuim

Calipore

Waterdoorlatend
Droogt snel op (2 uur)
Bacteriedodend
Extreem goed ventilerend

De unieke kenmerken van onze schuimen

Voor iedereen die houdt van comfort

duurzaam

Duurzaam

zeepbellen

Onderhoudsvriendelijk

wisselvallig weer

Weerbestendig

sterk

Zéér sterk

comfortabele stoel

Comfortabel

garantie

5 jaar garantie

ventilerend

Ventilerend

nederland

oer-Hollands

Eigenschappen van polyetherschuim

Polyetherschuim wordt aangeduid met SG wat staat voor Soortelijk Gewicht. Het Soortelijk Gewicht geeft aan hoe zwaar het materiaal is per m3. Bij polyetherschuim met een laag Soortelijk Gewicht ontstaat sneller kuilvorming. Polyetherschuim verliest op den duur zijn veerkracht als je het indrukt.

Eigenschappen van koudschuim

Koudschuim wordt ook vaak HR schuim genoemd. HR staat voor High Resilience. Koudschuim is zéér comfortabel door zijn hoge veerkracht. Dit komt door de ongelijke celstructuur van het materiaal. De cellen reageren verschillend op elkaar, waardoor je meer comfort ervaart dan bij polyetherschuim. Bij koudschuim komt kuilvorming niet voor.

Eigenschappen van calipore

Calipore is geschikt om altijd buiten te liggen. Het schuim is waterdoorlatend en droogt snel op (2 uur). Door de grote open cellen kan het vocht makkelijker worden afgevoerd dan conventioneel koudschuim en polyetherschuim. Het water stroomt voor 90% door de cellen, de overige 10% verlaat het schuim door de hoge vochtregulerende werking. Calipore is ideaal voor loungekussens in tuinsets die niet overdekt staan, strandpaviljoens en in vochtige ruimtes zoals sauna’s en zwembaden.

Door ons perfect op maat gesneden

Wij snijden al ons schuim vaak één centimeter groter. Dat zorgt ervoor dat de kussenhoes strakker om het kussen komt te zitten. Om het schuim wordt nog een extra laag dacron geplaatst. Het is tevens mogelijk om schuim bij ons te kopen. Neem daarvoor eerst even contact op.

Meer informatie over onze schuimen?

Kies jouw manier van contact

Stel een vraag

Wij zullen je vraag binnen 24 uur beantwoorden.

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter dan bellen wij je zsm terug.

Chat met ons