Schuimen

 

KUSzzz biedt kwalitatief uitstekende schuimen. Al onze schuimen zijn door hun specifieke eigenschappen zéér geschikt voor buitengebruik op steigerhouten meubels, loungebanken, tuinstoelen of ligbedden. Er is ruime keuze uit koudschuim, polyetherschuim en calipore.

 

Wij bekleden ons schuim met Tricot of Dacron. Dacron zorgt ervoor dat de hoes strak om het schuim komt te zitten en beschermt de stof tegen versnelde slijtage. Tricot zorgt ervoor dat het schuim makkelijk in de hoes is te plaatsen.

 

Heb je een vraag over onze schuimen? Stel die dan hiernaast, of neem direct contact met ons op. Je kunt ook een van onze zeventien partners bezoeken voor persoonlijk advies op maat.

Meer informatie ontvangen?

koudschuim

Koudschuim

 

Koudschuim wordt ook wel HR-schuim (High Resilience) genoemd. Het schuim is vlamvertragend en heeft een zéér hoge veerkracht. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Dat komt door de ongelijke celstructuur van de cellen onderling, die bij gebruik verschillend reageren. Hierdoor ontstaat een comfortabel en beter ventilerend schuim ten opzichte van bijvoorbeeld polyetherschuim.

 

KUSzzz werkt met HR 38 en HR 45 koudschuim. Dit is van uitstekende kwaliteit. Koudschuim is mooi en soepel en bijzonder geschikt voor loungekussens, ligbedkussens, matrassen, zit- en rugkussens, bootkussens, caravankussens en stoelzittingen.

Polyetherschuim

 

Polyetherschuim kan gemaakt worden met veel of weinig lucht per kubieke meter. Dat wordt aangegeven met het soortelijk gewicht (SG). Het schuim is opgebouwd uit vele kleine cellen met een gelijke celstructuur. Het materiaal is er in verschillende hardheden en gewichten. Over het algemeen is polyetherschuim minder geschikt voor intensief gebruik.

 

KUSzzz werkt met SG 35 polyetherschuim. Dit schuim is van goede kwaliteit en biedt een goed comfort. Het is minder duurzaam dan koudschuim. Polyetherschuim kan gebruikt worden voor de volgende toepassingen: terraskussens, buitenkussens, eetkamerstoelen, caravankussens en tuinkussens.

polyetherschuim
waterdoorlatend schuim

Calipore

 

Calipore is geschikt om voor een langere periode buiten te laten liggen. Het schuim is waterdoorlatend en droogt snel op. Door de grote open cellen kan het vocht in het schuim makkelijker worden afgevoerd dan koudschuim of polyetherschuim.  Ideaal als je je tuinkussens niet naar binnen wilt halen tijdens een regenbui.

 

Calipore schuim is ideaal voor buitenkussens in de tuin, loungesets die niet overdekt staan, bootkussens, rondom het zwembad en in sauna’s. KUSzzz werkt met Calipore 30 en 50 en adviseert minimaal 8 cm dikte voor zitkussens en 6 cm dikte voor rugkussens. Door de grote open cellen is Calipore stugger en daardoor iets minder comfortabel dan bijvoorbeeld koudschuim of polyetherschuim.