Sierkussens, Plofkussens en Lendekussens op maat | KUSzzz

Sierkussens op maat

Onze sierkussens worden gemaakt van weerbestendige buitenstoffen die niet verkleuren in de zon. Dat maakt ze uitermate geschikt voor gebruik op steigerhouten loungebanken en wicker loungesets. Al onze sierkussens beschikken over een stevige binnenhoes. De hoezen worden gevuld met wattine. Het voordeel van wattine is dat het lang zijn oorspronkelijke vorm behoudt.

Naast sierkussens maken we ook plofkussens. Dit zijn grote sierkussens met afwijkende maten. Plofkussens zie je vaak terug als rugkussens op loungesets en houten banken. Kies bij je sierkussens ook bijpassende loungekussens op maat

sierkussens op maat

“Waarom waterdichte sierkussens niet bestaan”

Laat je niet verleiden tot het kopen van waterdichte sierkussens. Als je een sierkussen 100% waterdicht maakt kan de lucht er niet meer uit. Het kussen kan niet meer ademen waardoor je als het ware op een ballon zit.

Waterdichte stoffen bestaan wel. Zo is ons kunststof Silverguard of Legend 100% waterdicht. Het is prima mogelijk om van kunststof sierkussens te maken.

Kunststoffen worden vaak gebruikt bij strandpaviljoens of vochtige omgevingen zoals zwembaden, sauna’s of een wellness centrum.

water effect

Grote sierkussens en plofkussens

Met grote sierkussens kun je lekker comfortabel zitten in je tuin of op het terras. Ze zorgen voor een goede ondersteuning van je rug. Wij maken ze het meest in 48×48 cm, maar 60×60 cm is een maat die ook veel wordt gebruik. Gebruik ze op houten banken en loungesets om het geheel mooi af te kleden. Kies uit veel verschillende kleuren en motieven. Sierkussens worden het meest gebruikt als aankleding bij loungekussens. Moeten de sierkussens fungeren als rugkussen dan spreken we over grote plofkussens. Plofkussens worden vaak gemaakt in de 70×54 cm zoals op de foto.

Met luxe plofkussens op je loungeset is het ultiem genieten bij mooi weer. Onze kussenhoezen mogen worden gewassen in een wasmachine.

Waterafstotende buitenstoffen

Makkelijk te onderhouden

Geleverd met een binnenhoes

Verkleuren niet in de zon

Hoezen mogen in de wasmachine

grijzen loungekussens met grote plofkussens

3 verschillende soorten kussens voor in je rug

Er zijn diverse manieren om rugkussens voor je loungeset of steigerhouten banken te maken. Sierkussens van 48×48 cm worden vaak gebruikt als decoratie op een loungebank. Een plofkussen is vaak wat groter en zorgt voor comfortabele ondersteuning. Plofkussens worden vaker gebruikt op grotere loungesets. Een paar grote plofkussens geven een rustigere uitstraling dan veel kleine sierkussentjes op een loungeset. Lendekussens zijn daarentegen weer een stuk kleiner en vaak iets langer. Dat zorgt ervoor dat je ze makkelijker in je rug kunt plaatsen ter ondersteuning.

Sierkussens op maat

Kies voor sierkussens ter opvulling en om alles mooi aan te kleden.

Plofkussens op maat

Neem plofkussens voor het ultieme loungen op grotere tuinsets en banken.

Lendekussens op maat

Gebruik kleinere lendekussens voor net dat beetje extra ondersteuning in je rug.

Kussenhoezen voor sierkussens

Bij de aanschaf van een loungeset worden regelmatig all weather kussens geleverd. Deze kussens zijn niet altijd van de beste kwaliteit. Stoffen worden verkocht als buitenstof, maar zijn na één jaar al verkleurt. Zwarte kussens worden paars en rood verkleurd naar oranje. Het schuim zakt door en de stof houdt geen water meer tegen. Geef je oude sierkussens een nieuw leven. Als het schuim nog goed is kunnen wij er nieuwe weerbestendige kussenhoezen voor maken.

Heb je sierkussens en wil je er nieuwe hoezen voor laten maken? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van nieuwe kussenhoezen. Inspiratie nodig? In onze fotogalerij vind je veel foto’s van loungesets- en banken bekleed met prachtige sierkussens. Bekijk vele verschillende stofkleuren en kies de sierkussens die bij jou passen.

rode kussenhoes voor sierkussen
Chat met ons