Sierkussens op maat

Onze sierkussens worden gemaakt van weerbestendige buitenstoffen die niet verkleuren in de zon. Dat maakt ze uitermate geschikt voor gebruik op steigerhouten loungebanken en wicker loungesets. Al onze sierkussens beschikken over een stevige binnenhoes. De hoes wordt gevuld met watine. Het voordeel van watine is dat het lang zijn oorspronkelijke vorm behoud.

Naast sierkussens maken we ook plofkussens. Dit zijn grote sierkussens met afwijkende maten. Plofkussens zie je vaak terug als rugkussens op loungesets en houten banken.

“Waarom waterdichte sierkussens niet bestaan”

Laat je niet verleiden tot het kopen van waterdichte sierkussens. Een sierkussen 100% waterdicht maken is onmogelijk. De naden en ritsen zijn het probleem. Als je een sierkussen waterdicht maakt zit je tegen een ballon waar de lucht niet uit kan. Het kussen kan dan niet meer ademen.

Waterdichte stoffen bestaan wel. Zo is het kunststof Silverguard of Legend 100% waterdicht. Het is prima mogelijk om van kunststof sierkussens te maken. Kunststoffen worden vaak gebruikt bij strandpaviljoens of vochtige omgevingen zoals zwembaden, sauna’s of een wellness centra.

Grote sierkussens en plofkussens

Sierkussens maken wij het meest in de maten 48×48 cm. Een groter sierkussen kan ook gemaakt worden in 60×60 cm. Sierkussens worden het meest gebruikt als aankleding bij loungekussens op houten banken en loungesets. Moeten de sierkussens fungeren als rugkussen dan spreken we over grote plofkussens. Plofkussens worden het meest gemaakt in de maten 70×54 cm zoals op de foto.

Met luxe plofkussens op je loungeset is het ultiem genieten bij mooi weer. Al onze kussens worden voorzien van een binnenhoes gevuld met watine en mogen in de wasmachine.

Waterafstotende buitenstoffen

Makkelijk te onderhouden

Geleverd met een binnenhoes

Verkleuren niet in de zon

Hoezen mogen in de wasmachine

3 verschillende soorten kussens voor in je rug

Er zijn diverse manieren om rugkussens voor je loungeset of steigerhouten banken te maken. Sierkussens van 48×48 cm worden vaak gebruikt als decoratie op een loungebank. Een plofkussen is vaak wat groter en zorgt voor comfortabele ondersteuning. Plofkussens worden vaker gebruikt op grotere loungesets. Een paar grote plofkussens geven een rustigere uitstraling dan veel kleine sierkussentjes op een loungeset. Lendekussens zijn daarentegen weer een stuk kleiner en vaak iets langer. Dat zorgt ervoor dat je ze makkelijker in je rug kunt plaatsen ter ondersteuning.

horecakussens voor loungebanken

Sierkussens op maat

Kies voor mooie sierkussens ter opvulling en om het geheel mooi aan te kleden.

Plofkussens op maat

Neem plofkussens voor het ultieme loungen op de grotere tuinsets en banken.

Lendekussens op maat

Gebruik kleinere lendekussens voor net dat beetje extra ondersteuning in je rug.

Kussenhoezen voor sierkussens

Bij de aanschaf van een loungeset worden regelmatig all weather kussens geleverd. Deze kussens zijn niet altijd van de beste kwaliteit gemaakt. Stoffen worden vaak verkocht als buitenstof, maar zijn na één jaar al verkleurd. Zwarte kussens worden paars en rood verkleurd naar oranje. Het schuim zakt door en de stof houdt geen water meer tegen. Als het schuim wel nog goed is kunnen wij er nieuwe kussenhoezen om maken.

Heb je sierkussens en wil je er nieuwe hoezen voor laten maken? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van nieuwe kussenhoezen. Inspiratie nodig? In onze fotogalerij vindt je veel foto’s van loungesets- en banken bekleed met prachtige sierkussens. Bekijk honderden verschillen stofkleuren en kies de uitstraling die bij jou past.