Weerbestendige outdoor Stoffen die niet verkleuren | KUSzzz

Welke outdoor stof past bij jou?

Wij bieden een ruim assortiment waterafstotende stoffen, trendy waterdichte kunststoffen en waterdoorlatende stoffen aan. Of je nou je kussens in de wintermaanden naar binnen haalt of je ze het hele jaar door buiten wilt laten liggen. Voor elke toepassing hebben wij de juiste oplossing. Lees hieronder de verschillende eigenschappen en kies de stof die bij jou past.

Kies uit duizenden verschillende stofkleuren en combineer eindeloos met de meest uiteenlopende motieven en patronen. Laat je inspireren in onze fotogalerij

oranje terraskussens op maat

Waterafstotende stoffen verkleuren niet in de zon

Al onze stoffen worden speciaal ontwikkeld voor buitengebruik. Perfect voor in de tuin of op je terras. Ideaal voor je loungekussens, sierkussens, terraskussens, ligbedkussens of bootkussens die vaak buiten liggen. De stof is voorzien van een speciale waterafstotende coating. Deze nabehandeling zorgt voor goede bescherming tegen vuil, vlekken, vloeistoffen en opspattend zout water of chloorwater. Hierdoor blijft de stof er lang schoon en fris uitzien.

rode loungekussens met waterafstotende stof
gele terraskussens met waterafstotende stof
waterafstotende loungekussens en grote plofkussens op steigerhouten banken

“Waarom waterdichte kussens niet bestaan”

Laat je niet verleiden tot het kopen van waterdichte kussens. Het is onmogelijk om een kussen 100% waterdicht te maken. De lucht kan er dan niet meer uit. Naden en ritsen zijn kwetsbaar voor water en vocht. Als je een kussen niet voorziet van een naad en een rits kan het niet ademen. Het gevolg is dat je op een ballon zit.

Waterdichte kussens bestaan niet, maar waterdichte materialen zeker wel. Zo zijn onze kunststoffen 100% waterdicht. Kunststoffen voorzien wij aan de onderkant van ventilerende stof genaamd Nautilex Underlining. Ventilerende stof zorgt ervoor dat het kussen kan blijven ademen. Het is tevens een antislip laag. Kunststoffen worden vaak gebruikt bij strandpaviljoens of vochtige omgevingen zoals zwembaden, sauna’s of een spa- en/of wellness centrum.

water effect

Waterdichte stoffen zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk

Waterdichten kunststoffen zoals Silverguard en Legend zijn UV-bestendig en 100% waterdicht. Het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en structuren. Het kunststof is zacht en soepel, voldoet aan zéér hoge eisen en heeft een metallic glans met de uitstraling van stof. Kunststoffen zijn bijzonder geschikt voor gebruik op een strandpaviljoen, in een sauna, spa, wellness centrum, cafetaria of gezondheidsinstelling. Ook in de scheepvaart en hospitality zie je kunststof vaak terug. Dat komt omdat het materiaal een hoge slijtvastheid heeft, enorm sterk is en zéér onderhoudsvriendelijk.

Bezoek onze fotogalerij voor inspiratie en veel voorbeelden van outdoor kussens gemaakt met waterdichte stoffen.

100% waterdicht

UV-bestendig

Anti statisch

Makkelijk schoon te maken

Vlamvertragend

loungekussens en sierkussens van waterdicht kunststof

Waterdoorlatende stoffen mogen het hele jaar buiten liggen

Waterdoorlatende stoffen zoals Sunbrella Sling en Batyline hebben een grove celstructuur. Daardoor kan het water er gemakkelijk doorheen stromen. Dat maakt de stof uitermate geschikt om het hele jaar door buiten te laten liggen. Gebruik waterdoorlatende stoffen voor je bootkussens of als tuinkussens op onoverdekte loungesets. Het materiaal is ideaal voor als je je kussens niet telkens naar binnen wilt halen.

Onze stoffen worden gemaakt door de beste fabrikanten van buitenstoffen wereldwijd. De stof is getest volgens een degelijke testmethode voor buitengebruik; BS EN ISO-B04:1999. Aangezien outdoor stoffen het hele jaar door blootgesteld worden aan zware weersomstandigheden is dit de enige norm die aantoont dat de stof jarenlang mooi en fris blijft.

witte loungekussens met waterdoorlatende stoffen
Chat met ons